Moni ystäväni pyöritteli päätään, kun sanoin lähteväni mukaan kunnallisvaaleihin. Politiikka on sellaista...politikointia, sanoo moni. Niin, en minäkään pidä politiikasta, jos sillä käsitetään valehtelua, sanojen pyörtämistä, takin kääntämistä ja oman edun tavoittelua. Se ei mielestäni ole politiikkaa, vaikka valitettavan usein siihen liitetäänkin.

 

Politiikka on asioihin vaikuttamista, taustatietojen selvittämistä, ongelmien ratkaisua ja kompromisseja. Se on se, mikä minua kiehtoo. Päästä pureutumaan asioihin syvällisesti. Tutkia lukuja, kuulla keskusteluja ja tarinoita, selvittää vaihtoehtoja. Näiden pohjalta laaditaan päätöksiä ja niiden takana tulee seistä. Ennen päätöstä on oltava varma, että tämä on paras vaihtoehto.

 

Kaikessa on kuitenkin muistettava totuus, kaikkia ei voi miellyttää. Meillä jokaisella on omat mielipiteemme ja meillä on niihin oikeus. Jokainen meistä katsoo tapahtumia ja maailmaa omista lähtökohdistaan. Tavoiteenani on kuitenkin löytää aina ne ratkaisut, jotka miellyttävät mahdollisimman montaa osapuolta.

 

Miksi mukaan politiikkaan?

Lapset ja nuoret ovat meidän tulevaisuus. Aikuisten tehtävänä on huolehtia heille turvallinen ja tasa-arvoinen kasvu. Varhaiskasvatuksen ja koulujen ryhmäkoot tulee pitää hallinnassa niin, että jokainen lapsi saa tarvitsemansa huomion. Opettajien koulutukseen ja tukemiseen tulee panostaa ja tarjota heille tarpeeksi aikaa ja tarvittavat eväät, jotta he voivat menestyä omassa työssään. Henkilöstön määrä tulee pitää riittävänä ja hallinnollisia tehtäviä tulee järkeistää niin, että aikaa jää aidosti lapsille.

 

Koulukiusaamiseen tulee puuttua varhaisessa vaiheessa ja asioista tulee puhua niiden oikeilla nimillä. Jos lapsi lyö toista lasta, se on väkivaltaa, ei kiusoittelua tai lasten leikkiä. Jos toisen omaisuutta otetaan luvatta ja tuhotaan, se on varkaus ja vahingonteko ja niihin tulee suhtautua näiden rikosten edellyttämällä vakavuudella. Poliisilla tulee olla resursseja puuttua edellämainittuihin tapauksiin ja tekijät tulee saattaa vastuuseen. Jos lapsi ja nuori oppii pienestä pitäen, että väkivallasta ja varkaudesta pääsee kuin kuuluisa koira veräjästä, voimme vain arvailla, miten hän suhtautuu näihin aikuisena.

 

Nuorille tulee järjestää riittävästi tukea. Mielenterveyspalvelut pitää olla helposti ja nopeasti saatavilla. Kasvukipuileva nuori tarvitsee apua heti, hän ei voi odottaa puolta vuotta tai jopa vuotta. Apua pitää olla saatavilla matalalla kynnyksellä. Mitä aikaisemmin haasteisiin ja mieltä painaviin asioihin päästään mukaan auttamaan, sitä paremmin nuori pääsee elämässään eteenpäin ja toivottavasti vapauttaa terveyspalveluiden resursseja muihin tapauksiin.

 

Minulle on tärkeää

Kaupunki tarvitsee työpaikkoja pysyäkseen elävänä ja elinvoimaisena. Tämän vuoksi tulee luoda hyvät edellytykset sille, että yritykset haluavat tulla, säilyä ja kasvaa omassa kaupungissasi. Työpaikka on monelle nuorelle ja nuorelle ja perheelle hyvä syy muuttaa uuteen kaupunkiin ja tästä syystä meidän on huolehdittava, että kaupungissa on työtä tarjolla.

 

Ikääntyvä väestö tarvitsee myös yhä enemmän palveluita selvitääkseen mahdollisimman pitkään siellä, missä jokaisen meistä on hyvä vanheta, omassa kodissa. Kaupungin tulee täyttää omat velvollisuutensa vanhusten hoidossa, mutta avuksemme tarvitsemme myös hyviä ja vahvoja yrityksiä tukemaan tässä erittäin tärkeässä työssä. On vain järkevää miettiä, mitä kaupungin on hyvä tehdä itse ja mitä kannattaa ostaa osaavalta ammattilaiselta.

Muita paikallisesti tärkeitä asioita:

  • Koirapuistolle pitää löytyä tila kaupungista.  Tyhjiä maa-alueita löytyy kaupungista useita. Ei pitäisi olla hankalaa osoittaa aktiiviselle toimijaporukalle sopiva tontti.
  • Leppälän koulun tilannetta tulee tarkastella uudelleen. Pienet koulut ovat kaupungille valttikortti ja mikäli se on rakennuksen teknisen kunnon kannalta järkevää, tulee tämä mahdollisuus pyrkiä säilyttämään.
  • Kaivostoiminnan lupia ei saa Valkeakosken alueella jatkaa! Haitta alueen asukkaille ja ympäristölle on merkittävä.
  • Kaupungin mainetta työnantajana tulee parantaa, jotta saamme lisää työvoimaa terveydenhuollon ja lastensuojelun tarpeisiin.
  • Markkinointiin tulee panostaa ja tuoda kaupunkia tunnetuksi ympäristökunnissakin.